boeken

Gameboek Vuurstrijd

Datum: 27 september 2023

Illustraties: Maarten Donders

NUR: 283

ISBN: 9789493236875

Pagina's: 256

Taal: Nederlands

Uitgever: Witte Leeuw

Genre: kinderboek

Leeftijd: 10+

Druk: 1


Direct bestellen


Een spannend fantasyverhaal dat leest als een game! Kies wat voor held je wilt zijn en bepaal zelf het verhaal.


Het is tijd voor je nieuwe missie, Schaduwkraai.


De duistere heks Cassandra is op zoek naar het Boek der Doden. Als ze het te pakken krijgt, zal ze oppermachtig zijn. Jij bent Schaduwkraai en wilt haar stoppen. Je missie leidt je door de gevaarlijke dwergmijnen en de verraderlijke bossen van Iverland.·

Gameboek Schaduwkraai

Datum: 15 juni 2022

Illustraties: Maarten Donders

NUR: 283

ISBN: 9789493236264

Pagina's: 224

Taal: Nederlands

Uitgever: Witte Leeuw

Genre: kinderboek

Leeftijd: 10+

Druk: 7


Direct bestellen


In dit boek ben jij de held. In een wereld vol fantasie kun je vechten met trollen en praten met dwergen. Je lost raadsels op en zoekt naar magische schatten en geheime deuren. Jij bepaalt welke stappen je zet. Na elke alinea sta je voor een nieuwe keuze.


Stel: je komt een trol tegen. Wat doe je dan? Vecht je met de trol of probeer je met haar te praten? De keuze is aan jou. Jij bepaalt het verhaal.


Ulvenria wordt bedreigd door de kwade heer Raznor. Hij heeft met zijn leger van gnarken een stad in het noorden aangevallen en bedreigt nu ook de rest van het land. Het is jouw missie om hem te verslaan.


‘Wat is dit een briljant boek! Interactief en spannend geschreven. Het is alsof je echt in een game rondloopt.’


* Boekhandel Plukker *

'Een echte aanrader voor wie iets nieuws wil proberen.'


* De Boekenkrant *

'Marcel Groenewegen heeft met dit gameboek een ontzettend origineel, spannend en interactief boek geschreven. Mijn zoon van 10 heeft het verslonden!'


* Boekhandel Van der Velde *

Armand. En nou ik

Datum: 15 november 2016

ISBN10: 9038801432

ISBN13: 9789038801438

Pagina's: 332

Taal: Nederlands

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar / Top Notch

Genre: biografie

Druk: 1


Direct bestellen


Armand (1946 -2015) werd in 1967 beroemd dankzij zijn hit 'Ben ik te min' en groeide uit tot Nederlands bekendste hippie, protestzanger en cannabisambassadeur. Maar wie was de mens die schuilging achter dit roodharige sixties-icoon?


Ondanks een jeugd waarin het niet meezat kende Armand in de jaren zestig vele successen. De muziek, in de stijl van zijn grote voorbeelden Bob Dylan, Pete Seeger en Woody Guthrie, in combinatie met de scherpe, observerende, poëtische en maatschappijkritische teksten in zijn moerstaal, maakte van hem een unieke en authentieke artiest. Hij speelde overal in Nederland en België, verzorgde het voorprogramma van The Rolling Stones en tourde met The Troggs.


Maar de invloed van geld, roem en drugs betekende destijds ook bijna zijn ondergang. Vanaf de jaren zeventig verdween hij voor het grote publiek uit beeld. Toch bleef hij nummers schrijven en optreden, ook toen cocaïne en onzekerheden zijn leven domineerden.


Zijn carrière kende pieken en dalen; volharding resulteerde uiteindelijk in een cultstatus. In Armand. En nou ik vertelt Marcel Groenewegen het verhaal van een artiest en zijn oeuvre, maar vooral dat van een man en zijn turbulente leven.


'Armand. En nou ik leest als een schelmenroman. Ontroerend zijn de beschrijvingen van zijn laatste dagen.'


* Brabants Dagblad *

'Marcel Groenewegen heeft met liefde en verve Armands levensverhaal opgeschreven, en daarmee een klein monument opgericht.'


* De Volkskrant *

Hanneke Groenteman

'Naast een biografie is het boek ook een kleine geschiedenis van de Nederlandse muziekcultuur.'


* Trouw *